Het voorkomen van schimmelgroei tijdens de bouw is eenvoudig een kwestie van kwetsbare materialen droog houden. In de praktijk betekent dit dat het van cruciaal belang is dat uw bouwbedrijf drie belangrijke dingen doet:

1. “Droog in” het gebouw voordat gipsplaat wordt opgehangen of plafonds worden geïnstalleerd. “Indrogen” verwijst naar het proces van het afdichten van de omhulling van het gebouw, waardoor binnendringen van water in het interieur wordt voorkomen. Dit omvat het installeren van een waterdicht dak, gevelbeplating, ramen en afdichtingen rond ramen en andere openingen.

2. Droog alle materialen die mogelijk nat zijn geworden vóór het indrogen. Houten ondervloeren en inlijsten kunnen vocht vasthouden na een regengebeurtenis en deze na indroging weer in de binnenomgeving laten komen, die vervolgens kan worden opgenomen door gipsplaten en groei van de pleistermoul. Door deze materialen ruim de tijd te geven en de mogelijkheid om uit te drogen voordat ze zijn ingeslikt, wordt dit voorkomen.

3. Verwijder of corrigeer nieuwe vochtbronnen tijdens de bouw. Zelfs met een goed ingedroogd gebouw is schimmelgroei mogelijk als er onnodig vocht in het gebouw wordt ingebracht. Dit gebeurt meestal wanneer een gebouw wordt gerenoveerd waarvoor asbest of gipsplaat moet worden verwijderd. Deze processen gebruiken water om stof te beheersen en het kan nodig zijn om tijdens het bouwproces ontvochtigers te installeren.

Waar moet ik op letten, en wanneer

Voorkom schimmels

Om ervoor te zorgen dat uw aannemer alles in het werk stelt om dure schimmelproblemen te voorkomen, moet u tijdens doorlopen vocht toevoegen aan uw inspectiechecklist. Concreet:

• Voorafgaand aan de installatie van gipsplaat. U wilt controleren of de omhulling van het gebouw goed is afgedicht – dat betekent dat dak, gevelbeplating en vensters zijn geïnstalleerd en alle gaten zijn verzegeld voordat dit werk begint. Controleer ook of hout en andere materialen die mogelijk nat zijn geworden, eerst uitdrogen.
• Tijdens en na de sloop. Als uw project een renovatie is, controleer dan of de juiste ontvochtiging wordt uitgeoefend tijdens het verwijderen van asbest en gipsplaat, beide processen die veel water gebruiken en dat overtollig water wordt verwijderd voordat nieuwe materialen worden geïnstalleerd. U wilt de relatieve luchtvochtigheid onder 60% regelen.
• Voor ‘mothballing’. Wanneer een project tijdelijk moet worden stilgelegd, of het nu is door veranderende omstandigheden, een probleem met de aannemer of het weer, zorg er dan voor dat iemand alles droogt en afdicht om schimmelgroei tijdens de uitvaltijd te voorkomen. In sommige gevallen kan installatie van ontvochtigingsapparatuur nodig zijn.

Niet elke eigenaar of aannemer van een huis zal tijdens de bouw schimmelproblemen tegenkomen. Soms heb je geluk. Maar als u een van de ongelukkigen bent, zal schimmelgroei u een groot aantal problemen veroorzaken:

mould

• Vertraagde constructie
• Vertraagde voltooiingsdatum
• Kosten van het vervangen van alle getroffen materialen
• Kosten van herstel
• Kosten van een preventieaanbieder (wat soms wettelijk vereist is)

Voorkomen van schimmelgroei vergt van tevoren een beetje zorg en investeringen, maar het kan op de lange termijn miljoenen dollars aan schade voorkomen.